Waar krijg je allemaal ouderenkorting

Ouder worden brengt zonder meer problemen met zich mee. Rimpels, grijs haar, het verlies van het gezichtsvermogen en gehoor, en allerhande algemene pijntjes en kwalen zijn allemaal veelvoorkomende ongemakken. Maar er zijn ook veel voordelen aan het ouder worden, vooral als het om jouw financiën gaat.

Het leven van een vast basisinkomen kan voor een senior soms moeilijk zijn, omdat de kosten van het levensonderhoud alsmaar blijven stijgen, maar jouw inkomen meestal niet. Ontdek hier de voordelen die ouderen dankzij aangename kortingen kunnen krijgen.

Het openbaar vervoer

Laten we hier beginnen met een korting op het openbaar vervoer. Vanaf je vijfenzestigste kun je veelal een stuk voordeliger met de bus, tram en metro reizen. Dan kom je namelijk op veel plaatsen in aanmerking voor een korting van maar liefst 34%.

Deze fijne korting wordt automatisch op jouw persoonlijke OV-chipkaart verrekend. Je kunt in andere gevallen ook speciale kortingsproducten aanschaffen, zoals een ‘altijd’ of enkel een ‘dal’ voordeel.

Het museum- en hotelbezoek vanaf 65 jaar

Als je van het bezoeken van een museum houdt, dan is er de museumjaarkaart 65+. Deze jaarkaart is voor € 64,95 aan te schaffen en bied je de mogelijkheid om 400 musea gratis te bezoeken.

En als het museumbezoek net even iets te ver weg is, dan zijn er ook wel hotels te vinden die speciaal voor hun seniore gasten speciale arrangementen aanbieden. Of mogelijk andere fijne voordelen, zoals een gratis ontbijt.

Bij een iets langer verblijf bieden de Landal Greenparks plus Center Parcs ook een prettige seniorenkorting tussen de 15 en 25 procent aan. Dit is met name voor vroegboekers het geval.

Sporten en bibliotheekbezoek voor 65-jarigen

Ben jij een sportieve 65-plusser? Dan bieden veel fitnesscentra een aangename korting. Dit geldt tevens voor sommige sportverenigingen of een bezoek aan het zwembad.

Als liefhebber van het lezen van boeken zit je ook goed. Profiteer dan in veel gevallen van een seniorenkorting op een bibliotheek abonnement.

Naar de bios gaan als senior

Veel eerder, namelijk al vanaf je vijftigste, kun je een stuk voordeliger naar de bioscoop. In allerlei steden vind je namelijk bij Pathé bioscopen een zogenaamde 50plus bios, wat geselecteerde filmvoorstellingen voor 50-plussers zijn.

Aanbiedingen via een ouderenbond

Je zou ook lid kunnen worden van een ouderenbond, zoals de ANBO of KBO-PCOB. Dankzij de lidmaatschap van zo’n belangenorganisatie kom je dan voor kortingen op specifieke activiteiten en uitjes in aanmerking.

Via het ANBO Zorgcollectief kun je bij maar liefst 11 verzekeraars eveneens korting op je zorgverzekering ontvangen! Zo kun je tot 5% korting op jouw basisverzekering in ontvangst nemen en bovendien tot 17,5% korting op de aanvullende zorgverzekeringen.

Korting via een seniorenvereniging

Naast de ouderenbonden bestaan er alsook diverse lokale seniorenverenigingen, die via unieke regelingen evenzo kortingen verzorgen. Geniet zo met je lidmaatschap van speciale regelingen bij diverse plaatselijke winkels, verzekeringsmaatschappijen of andere bedrijven.

Conclusie

Ondanks dat de 65plus-pas van vroeger vanwege de identificatieplicht afgeschaft is, zijn er nog steeds voldoende mogelijkheden om als (bijna) senior van kortingen te genieten. Ben je ouder dan vijftig, doe hier dan je voordeel mee! Want als je bereid bent om jouw leeftijd toe te geven, dan kun je mogelijk allerlei interessante kortingen ontvangen.